Select Language / Välj Språk

Fel upphovsman uppges vid publicering

Hej! Jag är aktiv som medlem i en medelstor ideell organisation och fotar ofta under olika event. Bilder jag tar låter jag organisationen använda, när de efterfrågas, och jag säger till att jag vill att mitt namn står med. Mina bilder publicerats bland annat i årskrönikan (digital och i pappersform).

Problemet; ofta har de missat att uppge mig som huvudman - och i senaste numret har de uppgett fel huvudman. Jag uppmärksammade detta i utkastet, innan tidningen gick i tryck - vi gick igenom den och rättade till misstagen - men tidningen gick ändå i tryck med fel uppgifter. När jag tog upp detta skyller de på informations ansvarig (som har slutat) och säger att det är beklagligt. Jag känner mig besviken och tycker inte att det verkar som att de vill se problemet.
Får det gå till så här? Vad kan jag göra?

Signatur: 
Volontär

Kommentarer

Som upphovsman till fotografier ska du alltid anges. Om du inte anges eller om fel fotograf anges har du rätt till ersättning. Du kan skicka ett krav på ersättning för utebliven namnangivelse. Om organisationen inte betalar eller du behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss på ohman@bildombudsmannen.se
By Pär Öhman