Select Language / Välj Språk

Måste jag vara med i skolfotokatalogen?

Jag jobbar på en kommunal skola, ej som lärare utan som administrativ personal. Har alltid mått dåligt av att behöva vara med i skolfotokataloger redan som barn där det brukades flinas och hånas åt bilderna när väl skolkatalogen kom från tryckeriet. Mår fortfarande som vuxen dåligt av att behöva ställa upp på sådana bilder. Skolfotokatalogerna täcker dessutom alla kommunens skolor och hamnar ibland inscannade på nätet (via torrentsidor och liknande).

Foton på anställda, inklusive mig, finns redan på en vägg i skolans entré - det har jag inga problem med då det känns mer relevant. Skolfotokataloger känns så omotiverat. Elever från andra skolor, eller föräldrar till elever i skolan borde inte ha något intresse i hur personalen och eleverna på en viss skola ser ut?

Vet även att flera elever på skolan har samma problem, och jag känner så väl igen mig i deras vånda så jag passar på att frågar även å deras vägnar, måste elever ställa upp med bild i skolfotokatalogen? Många skolkar/sjukskriver sig just pga detta, och det känns inte rätt väg att gå. Ett enkelt "nej tack" borde räcka?

Signatur: 
Jens

Kommentarer

Vad som skall göras i jobbet regleras i anställningsavtal vid anställningen. Finns inget avtal bör du ha rätt att tacka nej.
By Staffan Teste