Select Language / Välj Språk

Någon har fotograferat mina djur åt mig och jag fått de bilderna...

Någon har fotograferat mina djur åt mig och jag fått de bilderna.... Jag fick bilderna och har använt de på min privata hemsida, min facebook och det har varit okej i flera månader och fått tillstånd om att få bruka dessa bilder på annonser, hemsida och privatbruk sedan september. Nu har denna person blivit osams med mig av andra skäl och plötsligt ber denna person mig om att nu måste jag betala för dessa bilder om jag ska få bruka dem. Kan man ändra sånt efter att man redan fått tillstånd?
Blir inte det som att ge en present, som man senare inte får be om att få tillbaks för att man inte tycker om personen mer? Har man först gett tillstånd och lov om att få bruka fritt kan man ju inte ändra detta för att man är sur?

Signatur: 
Kristine

Kommentarer

Eftersom Internet är en ständigt pågående företeelse så kan upphovsmannen ändra sina villkor för framtiden, men knappast för tiden som gått. Muntliga avtal gäller, men oftast står ord emot ord mellan två parter. Det är bättre att skaffa sig skriftliga avtal och skriva dem på ett sådant sätt att man vet även vad som gäller för framtiden.
By Staffan Teste