Select Language / Välj Språk

RSS artikel text pa min hemsida

Hejsan,

Jag har funderat pa skapa en liten webservice som lyssnar efter RSS feeds fran t.ex. dn.se, aftonbladet.se osv alltsa artikel siter i sverige.

Nar jag far en ping fran dessa feeds, sa tankte jag stoppa in informationen i min sql databas.

Besokare pa min hemsida blir darmed presenterad senaste nyheter fran massa olika nyhetsbolag.

Exempel pa hur jag tankte presentera den for anvandaren

-------------------------------------------------------------------

Kalla: dn.se

(om sadan url fanns i rss feeden.)

(Nyhetsartikel beskrivning/text som mottagits fran rss feeden.)

Las mer klicka har (Detta ar da link till nyheten hos nyhetssajten.)
-------------------------------------------------------------------

for att snabba upp det tankte jag da att Rubriken, artikel texten fran rss samt lank till originalet finns sparat i min egen databas for att snabba upp presentationen, sedan kommer anvandaren se kallbeskrivning t.ex. dn.se samt direkt link till original artikeln.

Far man gora detta? Jag kommer bara spara rubrik texten samt den text som kommer som description i rss feeden, detta ar oftast en kortfattad summary av original artikeln.

Jag vill ju inte hamna i trubbel, men vore de ga under "citering av artiklar" da man endast sparar den beskrivning som ar nagra rader av originalet i sin databas.

Samt da jag kommer visa en bild pa hemsidan om denna url/link var given i rss feeden.

Skulle uppskatta jatte mycket om du kunde hjalpa mig reda ut detta :)

Signatur: 
schlash

Kommentarer

Det är ni som tillgängliggör materialet på din egen hemsida som är ansvarig för att upphovsmannen har gett sitt godkännande. Vad som räknas som citat avgörs från fall till fall. Av rättspraxis framgår att enstaka ord i följd kan vara nog för upphovsrättsligt skydd. För att visa bilderna krävs också upphovsmannens samtycke. Värt att tänka på är att tidningarna inte alltid har fått fotografens godkännande och även om de godkänt att fotografiet används i tidningen har de inte godkänt att ni använder det på er hemsida. Vid otillåtet utnyttjande har upphovsmannen alltid rätt till ersättning oavsett god tro.
By Pär Öhman