Select Language / Välj Språk

Stulen identitet

Hej,

Jag har råkat ut för att någon i Mexiko har publicerat ett stort antal bilder på mig på sin egen profil i ett socialt media. Hennes profilbild är en bild av mig, och sedan har hon lagt upp 17 bilder till. Hon började använda dem för en månad sedan, jag publicerade dem på en annan sajt för fyra år sedan. Jag har försökt att kommunicera med henne, men får ingen respons. Min fråga nu är om jag kan anmäla henne till, i första hand, sajten som detta gäller? Mina bilder har, så vitt jag förstår, inte uppnått någon verksstatus, men det är ju bilder av mig som jag inte tillåtit någon annan att använda, speciellt inte i syfte att framställa det som att bilderna är på de här personen i fråga. Sajten i fråga förbehåller sig dock rätten att stämma mig om jag gör en anmälan om intrång i upphovsrätten om jag inte de facto har upphovsrätten. Så vad gäller egentligen i det här fallet, finns det något jag kan göra och hur ser det ut med upphovsrätten?

Jag är ytterst tacksam för svar, för jag känner mig väldigt frustrerad och maktlös och hittar ingen bra information någonstans.

Signatur: 
Sandra

Kommentarer

Det är den som tagit bilderna som innehar upphovsrätten. Be fotografen om ett överförande av rätten till dig i det här fallet för att beivra saken eller be fotografen om hjälp att angripa sajten så att kontona stängs ned. Har du problem ändå så återkom via email teste@bildombudsmannen.se
By Staffan Teste