Select Language / Välj Språk

Anmäla webbsida?

Hej!
Jo, det är såhär. Under en lång tid har en webbsida drivits felaktigt och mot lagen. På sidan är det fullt med medlemmar som stjäl bilder från olika fotografer, och jag har under tre månaders tid försökt stoppa det här. Jag hittade under den tiden ca 2 000 som jag vet med säkerhet är stulna.
På sidan finns någonting som kallas "Crew" (moderatorer) som ska se till att alla följer sidans regler och Sveriges lagar, men det har inte gått så bra. När jag har anmält alla stall och bilderna till sidans Support har jag inte fått något svar och bilderna har aldrig raderats. Eftersom jag alltid tar kontakt med fotografer som har fått sina bilder stulna av sidans medlemmar så har jag hjälpt dom att kontakta företaget som driver sidan. Fotograferna har inte fått någon hjälp överhuvudtaget, eftersom de som driver sidan totalignorerat våra anmälningar.
Det stjäls mest från utländska fotografer, och det gör ju det hela mycket svårare för upphovsrättsmannen till bilderna.
Jag har bestämt mig för att anmäla sidan och företaget, eftersom den drivs olagligt, eftersom dom inte tar bort bilderna som är stulna och anmäls.
Kan man anmäla en hemsida, och hur gör man det i så fall? Hur gammal måste man vara för att polisanmäla?
Ursäkta för en väldigt krånglig text, men allt är så invecklat.

Signatur: 
Lina

Kommentarer

Är du minderårig kan du alltid be dina förldrar om hjälp att skriva polisanmälan. Går det till p det sätt som du beskriver att sidan trots påstötningar fortsättar att använda otillåtet material bör sidan anmälas.
By Staffan Teste