Select Language / Välj Språk

Användande av bilder på hemsida

Hej!
Jag arbetar med media på ett utbildningsföretag och fick frågan om jag kunde lösa ett par bilder till bl.a. vår hemsida.
Sagt och gjort spenderade jag en dag med att fotografera studenter när de satt och pluggade i olika situationer. Innan jag började fota grupperna klargjorde jag tydligt vilket företag jag kommer från, vad bilderna kan/kommer användas till (hemsida, företagspresentation etc.) och fick muntligt medgivande av samtliga. Jag vet inte om det spelar någon roll, men min assistent hörde också när personerna godkände att vi fotograferade dem.
Nu till min fråga: vår kommunikationschef håller på att uppdatera hemsidan med nytt material och efterfrågade bilderna. Han är dock skeptisk till att använda dem då han oroar sig att det kan orsaka problem att vi inte har skriftligt godkännande från de fotograferade studenterna. Stämmer det att man måste ha det skriftligt eller räcker det med ett muntligt medgivande?

Mvh,
Andreas.

Signatur: 
Andreas

Kommentarer

Muntliga avtal gäller i svensk lag, men hur bevisar man att motparten verkligen uppfattade vad som avtalats. Det är ju bra att vittne finns, men allra bäst är att träffa skriftliga avtal så att inga missfärstånd uppstår. Det kan också gå att filma uppgörelsen eller spela in den på band även om det allra bästa är ett skriftligt undertecknat avtal.
By Staffan Teste