Select Language / Välj Språk

Loggor/ länkar/ inbäddat på hemsida

1)
Jag har en hemsida där jag skriver om program som jag använt och som är värda att nämna på sidan. Jag skriver alltså hur bra programmen är och att de är värda att ta en närmare titt på.
Kan jag utan problem lägga ut loggan på företaget/programmet på min sida utan att behöva oroa mig för att jag begår något brott, för jag gör ju mer eller mindre gratisreklam för företagen.

2)

Är det ok att bädda in videoklipp från youtube på sin sida utan att fråga personen som står bakom dem? Det är alltså videoklipp där man förklarar grunderna i vissa program.

3)
Är det ok att länka till ett klipp på youtube/sida med program

Är jag en bov?

Signatur: 
AF

Kommentarer

En bra regel är nog att fråga företaget som ger ut programmet först. De kan ha en annan uppfattning än du har om hur de vill använda sitt varumärke och de har skydd för det kanske också designmässigt. I det senare fallet råder de också över hur det används illustrationsmässigt. Om klippet på youtube har lagts ut lagligt, vilket du måste ta reda på, så är det OK att klicklänka till det. Det innebär att det inte är OK att föra över en bild till din egna sida från youtube men däremot skriva en text som du kan klicka på som för dig till youtubesidan. Om du hör dig för och får tillstånd, kan jag inte se att du är en bov eller begår några fel.
By Staffan Teste