Select Language / Välj Språk

Någon säljer och använder sig av mina bilder

Hej !
Jag har under en lång tid blivit bestulen på mina bilder samt videos från instagram, facebook, blogg (äger ett eget domän) snapchat och youtube. Personen använder sig inte av mitt riktiga namn men lägger upp bilder och låtsas vara mig på olika sociala medier. Bilder på min familj och mina vänner förekommer också väldigt ofta på dom olika kontona.

Nu, idag, upptäckte jag att personen i fråga vinner olika tävlingar med bilder på mig. Vad hen vinner vet jag inte men jag upptäckte också att personen säljer lättklädda bilder/videos på mig och tar betalt via Paypal. Vad jag, med hjälp av en reporter från P3, lyckats luska fram är att personen bor i USA men verkar vara ifrån Ungern då hen skriver på ungerska. Jag känner mig såklart väldigt kränkt utav detta dels pga bilderna på mig och min familj men även för att jag får en del meddelande från arga flickvänner till killarna som "jag" skriver med.

Jag har försökt bli av med alla konton som denna personen skapat men hen öppnar alltid nya. Jag har även börjat skriva mitt namn på alla bilder jag publicerar men det lyckas hen alltid redigera bort på något sätt. Så min fråga är vad jag kan göra åt detta i och med att hen och jag inte bor i samma land ?

Bästa hälsningar,
Simone

Signatur: 
Simone Jarl

Kommentarer

Det du beskriver är brottslig verksamhet och du borde göra en polisanmälan. det verkar ju vara någon slags ID-stöld och det har sagts att polisen skall förbättra sin aktivitet i det området. Det går också att stämma intrångsgörare som bor i länder inom EU. Behöver du hjälp återkom till teste@bildombudsmannen.se Bildombudsmannen AB har medverkat till ett 30-tal domar mot personer och företag runt om i Europa, även Ungern. det gäller såväl upphovsrätt som förtal.
By Staffan Teste