Select Language / Välj Språk

Publicerar min dotters bilder på fake fb, Instagram och KIK

Hej
Karaktärer:
Min dotter ÅH
Person som skapat fake konto EH
Fiktiv person EJ

Min dotter som bara är 13 år gammal har fått sina bilder från facebook kopierade (hon har inställningen bara vänner). De används på ett fake facebook konto och på fake Instagram, EH (som tidigare var vän med ÅH) har också skickat dem via kik messenger till folk hon inte känner. Hon påstår att det är EJ som ser ut som min dotter. Jag tycker att det är otäckt att hon skickar dem med kik messenger till folk som vill ha en bild på henne. Ponera att det är en pedofil med fake konto som får bilden och bestämmer sig för att leta efter henne.
EH skapade även ett fb konto på mig som ska vara mamma till EJ. Denna falska profil har blockat hela vår familj så vi inte kan se att hon tagit våra bilder.

Vi har massor med bevis på vem det är men hon vägrar att erkänna, EH har bl a använt sitt telefonnummer när hon ringt till folk och utgett sig för att vara EJ, hon har även sms:at med EH:s telefonnummer.
EJ:s mail på msn kontot är EH:s vilket vi hittade på Bilddagboken (att det tillhör EH vet vi för där fanns en riktig profil på EH och mailen är hennes fulla namn @live.se)
Vi har också varit i kontakt med KIK och kan få användarinformation om vi polisanmäler.
EH är 14 år gammal. Hur skulle du hantera situationen?

Signatur: 
Ängslig mamma

Kommentarer

Att publicera er dotters bilder är inte tillåtet utan er dotters godkännande. Er dotter har möjlighet att kräva att EH upphör med detta och har rätt till ersättning. Det viktiga är att ni dokumenterar allt, http://www.bildombudsmannen.se/sv/content/dokumentera-stolden. Om de uppgifter som sprids är kränkande kan de omfattas av förtal eller personuppgiftlagen.
By Pär Öhman