Select Language / Välj Språk

Stulen bild från min blogg

Hej hittade två av mina bilder på en hemsida. Bilder på fransförlängningar som jag både gjort och tagit kort på. Bilderna är tagna från min blogg. Och de som stulit bilderna använder de i reklamsyfte och har varken frågat mig om lov eller skrivit att det är mina bilder.

Jag har hört av mig och bett personen skriva mitt namn och länka till min sida eller ta bort bilderna genast. Personen har inte svarat.

Vad ska jag göra?

Signatur: 
Fransstylisten

Kommentarer

Ni som upphovsman till fotografierna bestämmer vem som får använda era bilder. Ni bör kräva att personen tar bort bilderna från hemsidan och samtidigt kräva ersättning för utnyttjandet. Ni har rätt till skälig ersättning, ersättning för utebliven namnangivelse samt skadestånd för intrånget. Ni kan kräva ersättning enligt BLF:s fotoguide som går att beställa från Bildleverantörernas förenings hemsida, www.blf.se. Om bilderna används i konkurrerande verksamhet bör ni inte nöja er med att personen skriver ert namn och länkar till er hemsida. Ni bör inte tillåta att era bilder används utan ersättning då ni själv har lagt ner tid och pengar på er styling och fotografering.
By Pär Öhman