Select Language / Välj Språk

Visning av röntgenbild.

Hejsan!
Har en fråga angående en röntgenbild. Det var så att jag blev tvungen att operera bort min galla och då togs ju det lite röntgenbilder. Ett halvår efter operationen ringde det en dam från Borås lasarett och undrade hur jag ställde mig till att det i en broschyr/häfte fanns med en röntgenbild med mina efternamn jämte bilden i detta häfte de redan delat ut. Jag svarade att jag ville se häftet för hon menade på att det nästan inte syns att det står mitt namn. Jag fick hem häftet och kollade och de syns men kanske inte jättemycket, men det känns ändå inte så kul. När hon ringde tillbaka sa jag detta men hon menade på att de inte kan göra något åt de häften de redan delat ut men att det i de resterande häftena skulle stryka mina efternamn. Får det verkligen göra så här?
Jag skrev och frågade för några veckor sedan men har inte fått något svar så det kanske blev något fel därför gör jag ett nytt försök nu.

Signatur: 
Ulrika

Kommentarer

Kontakta datainspektionen och hör vad de säger om förfarandet. Du bör också vända dig till sjukhuset och begära ersättning för utnyttjandet. Det hela låter inte etiskt försvarbart. Återkom om du inte får någon rätsida på det hela.
By Staffan Teste