Select Language / Välj Språk

Företagseminarier - Minska risken och säkra rutinerna inom upphovsrätt

Undersida till: 

Otillåtet utnyttjande av bilder resulterar ofta i rättegångar, som årligen innebär en miljard i kostnader för ovetande svenska företag.
 
Det händer nästan dagligen. Reklambyråer och webbdesigners hittar bilder till din marknadsföring, men kontrollerar aldrig att de har rätt att använda den aktuella bilden.
    När sedan kraven ställs för det otillåtna utnyttjandet av bilderna är det inte reklambyrån som är ansvarsskyldig. Ditt företag står ju som avsändare på er reklam.
    Slutnotan för rättegångar och advokater måste ni betala.
 
Någon god tro finns inte i upphovsrättsliga sammanhang.
Svensk och europeisk upphovsrättslagstiftning har på senare år varit det lagområde som mest förändrats. Samtidigt lägger de arbetar med marknadskommunikation sällan någon tid på att uppdatera sina kunskaper. Så rättsfall och tvister blir fler och fler.
     När sedan fallen går ända upp i HD, blir kostnaderna därefter. Över en miljard om året i ovälkomna räkningar för svenska företag.

Vinnarna är de som ökar sina kunskaper om upphovsrätt - innan något händer!
Under hösten 2011 erbjuder vi ett antal seminarium om dagens upphovsrättliga riskzoner, samt vad som idag är viktigt att tänka på vid olika förvärv.
    Vinsten är ökad medvetenhet, värdefulla kunskaper och säkrare rutiner.

Föredragshållare är Staffan Teste och Göran Anckers (ARU) från Anckers & Co, med en omfattande erfarenhet av marknadsföring, prejudicerande fall och presentationsteknik vid rättstvister. Tillsammans står de för praktiska erfarenheter och spetskompetens inom upphovsrättens juridiska regelverk och marknadsföringens villkor i praktiken.

Nu finns deras gemensamma kunskaper att tillgå i form av insiktsfulla seminarium med ett dagsaktuellt helhetsperspektiv på upphovsrättsliga problem.

Företagsanpassad utbildning - med möjligheter till en riskanalys?
Vi kan erbjuda 2 olika inriktningar av seminariets innehåll:
- En allmänt höjd kompetens inom dagens riskzoner och upphovsrättsliga problem.
- En företagsanpassad föreläsning, som omfattar en analys av den egna verksamhetens riskområden när det gäller upphovsrätt.

Info: Anckers & Co AB samt Bildleverantörernas Förening - BLF

Mer information: Välkommen att kontakta Göran Anckers på 070. 573 05 50 eller Staffan Teste på 070. 787 26 62       
Kontakt / email: g@acoab.se eller teste@bildombudsmannen.se

Läs mer: Rättsliga tvister för miljonbelopp blir allt fler!